Varen ble lagt i handlekurven din!

Til betaling Fortsett å handle

Mirror Glaze

 

Ingredienser:

130 g Callebaut Hvit Sjokolade 

80 g kremfløte

1.5 dl vann

250 g sukker

2 ts gelantinpulver (2-3 ss vann blandes i, se på pakken)

Denne mengden er beregnet på en liten kake på 15-20 cm. Skal du ha glaze på større kake må du bruke mer av alt.

 

Fremgangsmåte:

Bland vann i gelantinpulveret.

I en gryte tar du i vann, sukker og kremfløte. Varm opp til det koker. Ta gryten av platen (bland inn evt ønsket farge) og bland inn sjokoladen. Når all sjokoladen er oppløst blander du inn gelantinen. Blandingen kjøles ned til ca.27 grader før den tas gjennom en sil, og deretter helles over kaken. 

Det er viktig at kaken er totalt "strøken" før du heller glazen over. Kaken må også være kald før du heller glazen over. Kan godt stå en stund i fryseboksen først. Kaken i dette forsøket var ikke feilfri, og det viser litt igjennom glazen. Veldig mye av glazen renner rett av kaken. Dette kan du tømme oppi skålen igjen. Det er mulig å kjøle ned kaken for å helle over flere ganger. Kaken på bildet er helt over 3 ganger. Vi har blandet inn litt lilla og gul foodpaint i glazen. Den lilla er brukt som hovedfarge. Litt gult er ringlet over etterpå. Her er det bare å prøve seg frem.

Glazen kan stå noen dager i kjøleskap og varmes opp igjen før bruk.

NB! Denne glazen stivner ikke. Vil du ha den til å stivne mer bruker du litt mer gelantin.

Nederst på kaken er det sprøytet på blomster ved hjelp av Easy Squeezy Sprøytetipper.

 

 

 

Tilbake